Knutselen met herfstbladeren

Het is weer herfst en dus de perfecte tijd om te gaan knutselen met bladeren! Herfst is het moment om naar buiten te gaan met peuters en kleuters. De grond komt vol te liggen met oranje bladeren, eikels, kastanjes en nog veel meer herfstschatten. Trek je Peter Rabbit regenjasje en laarzen aan en ga de natuur in!

Ga naar buiten!

Bladeren kun je gaan zoeken op straat, in het park of zelfs in de tuin. Nog leuker: maak een boswandeling! Gegarandeerd dat je hier de mooiste bladeren vindt in allerlei kleuren. Doe je tuinhandschoentjes aan en verzamel de oranje, rode en bruine bladeren in een emmer of kruiwagentje om mee te nemen naar huis. Thuis aangekomen? Warm jezelf even lekker op met een kop warme thee of chocomel en ga lekker aan de slag met je herfstknutsels.

1. Maak een konijn van bladeren

Knutselen met bladeren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt al beginnen met een vel papier, lijm met een kwastje en je verzamelde bladeren. Nu kan je de verschillende blaadjes op het papier plakken. Je kunt hierbij ook leuke figuurtjes maken met de verschillende bladeren. Probeer bijvoorbeeld eens Pieter Konijn te knutselen. Maak zelf oogjes van papier en dat konijn is zo gemaakt. Knutselplezier gegarandeerd!

2. Slinger van bladeren

Met een slinger van bladeren kun je het huis helemaal herfstig maken. Hiervoor heb je naast je prachtige bladeren een (stompe) naald en draad nodig. Prik een gat door het blad en maak een knoopje zodat alle bladeren goed blijven zitten. Rijg nu de andere bladeren aan het draad en voilà, jouw herfstslinger is klaar. Tip: naast bladeren kun je ook al je andere herfstschatten door het draad halen. Hang je slinger voor het raam of aan de muur, zo kan iedereen het kunstwerk aanschouwen.

Peter Rabbit Outdoor

Bij Peter Rabbit Outdoor vind je alles wat je nodig hebt om naar buiten te gaan. Bekijk onze collectie regenjasjes, mutsen, sjaals en laarsjes en bestel direct in de webshop van Martenstuin. Op avontuur gaan is nog nooit zo leuk geweest dankzij de superleuke outdoorkleding en tuingereedschap van Pieter Konijn! Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje in onze Pieter Konijn kleding collectie.

Groetjes, Pieter Konijn

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.