Zomerse avonturen met buiten spelen

Augustus is een van de warmste maanden in het jaar, daarom is het perfect om lekker buiten te gaan spelen!
DSC00466.jpg

Insectenjacht

Ga op insectenjacht met een insectendoosje. Zo kunnen kinderen insecten van dichtbij observeren. Door het handige deurtje kunnen de insecten na het kleine onderzoek weer veilig vrijgelaten worden om hun werk te doen in de natuur. In het bos of het park zijn vaak een heleboel interessante insecten te vinden. Kijk of je ze kunt herkennen!
DSC00479.jpg

Spelen met zand en water

Langs de rand van een meertje, in het park of op het strand kunnen de kinderen heerlijk met zand en water spelen. Hiervoor kun je allerlei soorten tuingereedschap meenemen, zoals emmertjes, schepjes en gietertjes. Ga de uitdaging aan en bouw samen een mooi zandkasteel. Of organiseer een parcours waarbij kinderen met emmertjes of gietertjes water van de ene naar de andere plek moeten vervoeren. Laat je creativiteit in de vrije loop.
DSC00745.jpg

Speurtochten

Het kan ook leuk zijn om een speurtocht te doen. Klinkt als veel werk, maar valt mee! Neem even een momentje om te denken welke dingen je veel tegenkomt in de natuur in de zomer. Misschien zijn het wel lieveheersbeestjes, klaprozen, muggen of brandnetels. Maak een lijstje met 4-8 van deze items en zorg dat iedereen een lijstje heeft. Nu kun je samen op speurtocht opzoek naar deze items. Je kunt ervoor zorgen dat er beloningen en prijzen zijn voor een afgestreepte lijst. Wellicht een lekker ijsje bij de ijssalon. Ook kun je op je wandeltocht nog spulletjes verzamelen waar de kinderen thuis een leuk knutselprojectje mee kunnen doen. Zo heb je gelijk een activiteit voor morgen.
DSC00816.jpg

Op naar buiten!

Om een actieve en avontuurlijke augustus te beleven zijn er een aantal activiteiten die je zou kunnen ondernemen. Ga samen op insectenjacht en bekijk hoe insecten er van dichtbij uitzien. Hoeveel stippen heeft een lieveheersbeestje eigenlijk? Ook kun je met water en zand spelen en een mooi zandkasteel gaan bouwen. Als je van wandelen houdt is een speurtocht een goede keuze. Genoeg te doen dus! Deel op social media jullie zomerse avonturen met ons door de hashtag #PeterRabbitZomerAvontuur te gebruiken.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen