Haal het meeste uit jouw zomeravonden

De zomeravonden zijn nog niet voorbij. Om het ultieme uit de zomeravond te halen kun je wellicht gaan wandelen of zelfs sterren kijken! Ga je mee op avontuur?

Een avontuurlijke avondwandeling

Als eerste gaan we even wat voorbereidingen treffen. Het is belangrijk om goede schoenen aan te doen waar je lekker op kunt lopen. Wellicht is er wat dauw, dan zijn regenlaarsjes fijn! Pieter en Lily beschermen je graag tegen het water. Bij onvoorspelbaar weer is het verstandig om een paraplu mee te nemen. Als het donker wordt is het slim om een reflecterend hesje te hebben wat jij en de kinderen aan kunnen doen. Zorg dat je zichtbaar bent. Ten slotte kun je nog denken aan wat water, een paar snacks en eventueel een zaklamp. Zo wordt het pas écht avontuurlijk.
Wandelen

Sterren kijken met Kinderen

Het kan een enorm magische ervaring zijn om tijd te besteden aan het bekijken van de sterren. Tegelijkertijd leren je kinderen meer over hoe het universum in elkaar zit. Om een goede plek te vinden kun je het beste een beetje wegtrekken uit stedelijk gebieden. Hoe verder weg van het stadslicht, hoe makkelijker de donkere lucht te zien is. Zoek hierbij naar (nationale) parken, natuurreservaten of een afgelegen plattelandsgebied. Heuvels zijn hierbij ideaal, aangezien je dan een helderder zicht krijgt. Bekijk van tevoren ook even het weer, want op een wolkeloze nacht zie je de meeste sterren. Houd rekening met de veiligheid van de omgeving en bekijk goed waar je bent. Daarnaast kun je van tevoren wat basis sterrenbeelden opzoeken om in de lucht te spotten. Maak voor het vinden gebruik van sterrenkijk-apps voor extra plezier, en om het jezelf soms net wat makkelijker te maken.
Sterren kijken

Geniet van de zomeravonden

Bekijk de sterren en luister naar de verschillende geluiden van dieren en insecten in de avond. Geniet op deze manier weer anders van de magische zomeravonden. Deel jouw foto’s van avondwandelingen en andere avonturen op sociale media en maak gebruik van de hashtag #PeterRabbitOutdoor.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen