Terug naar school met Pieter Konijn

Na de zomervakantie gaan we weer terug naar school. Met een goede voorbereiding kun je de overgang terug naar school zo soepel mogelijk laten verlopen. In deze blog helpen we je alvast op gang.
Kindje schrijft

Organisatie en Voorbereiding

Als eerste is het belangrijk om te zorgen dat je kindje een goede tas heeft om de schoolspulletjes in mee te nemen. Een goede stevige rugzak is hierbij fijn, met verschillende vakjes. Bekijk goed wat er allemaal mee moet en wat er in de rugzak past. Zorg daarnaast voor een goede gymtas van lichtgewicht. Het is fijn om een aparte tas te hebben voor gymspullen zodat je deze niet op de dag van het sporten nog bij elkaar moet zoeken. Ze zitten namelijk allemaal al in de gymtas, klaar voor gebruik. Bekijk goed of de gymkleren en sportschoenen nog goed passen voor het nieuwe schooljaar begint, zodat je die eventueel nog kunt aanschaffen als dat nodig is.
Gymtas

Weerbestendig naar School

Nederland staat er om bekend dat het veel regenachtige dagen heeft. Daarom is het fijn dat je voorbereid bent op een regenachtige wandeling naar school. Zorg voor een goede regenjas voor je kindje en een fijne paraplu. De kinderparaplu’s van Pieter en Lily hebben een handig klein formaat voor kinderen. Daarnaast kunnen regenlaarsjes ook fijn zijn. Deze zijn beschikbaar in design van Lily of Pieter. Zorg dat je kindje laagjes aan heeft tegen de wind en kou. En pak eventueel een extra paar sokken in tegen natte voetjes.
Kinderparaplu

Routine en Planning

Na een zomervakantie zonder vaste routine is het wellicht lastig om weer over te schakelen. Zorg dat je in ieder geval in de week voor de kinderen naar school gaan weer wat structuur opbouwt. Bekijk samen met je kinderen hoe je de ochtend- en avondroutine eruit ziet. Op deze manier kun je zorgen dat dit alvast went. Betrek hier de kinderen in en maak er vooral iets leuks van: “wat wil je het liefste als eerste doen als je wakker wordt?” Misschien is het wel even dansen, of even snel naar buiten of gewoon rustig tanden poetsen en even op de bank hangen.
Kleuren

Op naar school!

Goed voorbereid zijn op het nieuwe schooljaar kan veel rust geven. Bekijk dus even goed wat je al in huis hebt, wat er nog nodig is en zorg dat je langzaam weer opbouwt naar die routine. Vergeet niet om jouw Back to School ervaringen te delen op social media en tag ons of gebruik #BackToSchoolMetPieterKonijn. Fijne vakantie nog!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen