Erop uit met kinderen: fruit plukken

Samen fruit plukken kan een heerlijke activiteit zijn voor het gezin. Iedereen kan bijdragen aan het einde van de dag mag je opeten wat je geplukt hebt. Als dat niet fijn is!
DSC00807.jpg

Voordat je vertrekt

Voordat je fruit gaat plukken is het belangrijk om even goed voor te bereiden. Het is belangrijk om goede schoenen aan te doen. Regenlaarsjes zijn hiervoor ideaal aangezien je geen natte voeten krijgt als je door het drassige gras loop, en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Denk ook aan tuinhandschoenen en een tuinschort. Frambozen en bramen kunnen soms wel wat afgeven, dus dat houdt je kindje de handen makkelijker schoon. En belangrijk is natuurlijk een emmertje om het geplukte fruit in te bewaren. Daarnaast is het verstandig om je goed in te smeren en een zonnehoedje op te doen. Houd op tijd een pauze om wat water of limonade te drinken zodat je het meeste uit de dag haalt.emmer

De locaties

Via het internet kun je gemakkelijk locaties vinden waar je fruit kunt plukken. Er zijn zogeheten ‘pluktuinen’ waar je wat fruit mag plukken om mee te nemen. Bekijk goed hoe de toegankelijkheid is en wat de regels zijn. De zomer en de vroege herfst zijn het perfecte moment om fruit te gaan plukken, dus sla je vooral nu je slag!
DSC00506.jpg

Na het plukken

Nadat je je fruit mee naar huis hebt genomen kun je er los van genieten, of in een receptje verwerken. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothie, fruit salade of versier een taart met het geplukte fruit. Laat de kinderen hierin een rol spelen en laat hen meedenken met wat zij graag willen maken.
Peter Rabbit speeltent 100x100x160cm

Laten we gaan!

Fruit plukken is een leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin. Vraag eens rond in jouw omgeving waar je dit kunt doen en zorg dat je emmertje klaarstaat. En na het plukken mag je natuurlijk jouw vondsten lekker oppeuzelen. Deel vooral jullie avonturen en recepten op sociale media met ons. Veel plezier!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen