Waterpret in de tuin

De zomer is eindelijk hier! Tijdens de zomer is buitenspelen nog makkelijker doordat het weer vaak heel aangenaam is. Op de warme dagen is het heerlijk om waterspelletjes te spelen met kinderen voor verkoeling en plezier. Het brengt vele voordelen met zich mee zoals fysieke activiteit voor de kinderen, coördinatie en sociale interactie. Hoe heb je het meeste waterpret? Lees vooral verder!

Veiligheid eerst: Voorbereidingen voor waterpret

Zorg ten eerste voor een veilige speelomgeving waar de kinderen goed kunnen spelen. Daarnaast is het goed om te zorgen dat er altijd een volwassene in de buurt is om toezicht te houden. Voordat de kinderen met het water aan de slag gaan smeer je ze nog even goed in en zorg je voor genoeg schaduwplekken. Geef eventueel je kindje een zonnehoedje op.
Rennen met emmer

6 leuke waterspelletjes

Ben je nog op zoek naar een waterspelletje om te spelen met de kinderen? Wij hebben alvast een paar leuke spelletjes voor je op een rijtje gezet:

  • Emmertjes water race: kinderen vullen hun emmertje en rennen zo snel mogelijk naar de andere container zonder te morsen. Degene die het meeste water heeft verzameld in vijf minuten wint!
  • Gieten en raden: zet een emmer klaar met daarin een voorwerp dat kan drijven. De kinderen vullen hun gietertje en moeten raden hoeveel water nodig is om een object te laten drijven.
  • Waterballonnengevecht: deze klassieker mag zeker niet ontbreken! Vul een emmer met waterballonnen voor elk team en ga het gevecht aan. Ook leuk om volwassenen aan mee te laten doen. Op het einde kun je nog een competitie organiseren voor wie de meeste ballonresten opruimt.
  • Sponzenestafette: kinderen rennen met natte sponzen van het ene emmertje naar het andere emmer en proberen zoveel mogelijk water over te brengen.
  • Sprinklerpret: zet een sprinkler klaar en bedenk verschillende spelletjes die je ermee kunt doen, zoals door de sproeier rennen en dansen zodra het water je raakt.
  • Waterkunst: neem een emmertje water mee naar het trottoir en een aantal kwasten. Nu kunnen kinderen een kunstwerk maken op de tegels in de zon, maar pas op want de zon droogt jouw kunstwerk zo weer op! Koppel hier eventueel een raad spelletje aan toe, wat heb jij zojuist geschilderd?

Waterpret

Conclusie

Er zijn genoeg leuke spelletjes om te doen op een zonnige dag! Van een sponzenestafette tot het maken van waterkunst. Vergeet je niet op tijd in te smeren en een pauze te nemen voor een beker water of een lekker ijsje. Deel jouw waterpretfoto’s op sociale media met de hashtag #PeterRabbitZomer of tags ons. Veel waterpret toegewenst!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen