Picknick plezier: De beste plekken en snacks voor een zomerse picknick

De zomer is de perfecte tijd om te genieten van de natuur en quality time met het gezin. Wat is er nu beter dan een heerlijke picknick in het park, aan het strand of gewoon in je eigen achtertuin? Picknicken is de uitgelegen kans om buiten te zijn en te genieten van het mooie weer, maar ook een originele manier om kinderen te betrekken bij het voorbereiden van het eten.
In deze blog delen we de beste plekken voor een zomerse picknick en geven we je tips voor lekker snacks. Dus pak je picknickkleed en vul je mand met lekkernijen voor een perfecte zomerdag vol picknickplezier!
wandelen

Voorbereiding

Zodra je uitje gepland is kun je de benodigdheden gaan verzamelen. Denk hierbij aan de volgende spullen:

  • Een picknickmand of -tas
  • Picknickkleed
  • Koelbox of koelelementen
  • Herbruikbare borden, bekers en bestek
  • Spelletjes zoals een frisbee of een boek om uit voor te lezen
  • Zonnebrandcrème en hoeden voor zonbescherming.

zonnehoedje

De beste plekken om te picknicken

Een goede locatie om te picknicken is ook belangrijk. Zo kun je in het park makkelijk een schaduwplekje vinden en is er vaak een speeltuintje in de buurt. In het bos is er veel schaduw en heb je weer allerlei andere soorten planten en bomen. Op het strand neem je gemakkelijk nog even een duik in het water. Vergeet dan geen parasol mee te nemen voor zonbescherming. Tot slot is er nog je eigen achtertuin. Hier heb je het gemak en comfort van huis en kun je makkelijk anderen uitnodigen om nog even langs te komen.

Picknick

Snacks en maaltijden voor de perfecte picknick

Het belangrijkste aan een picknick is uiteraard het eten! Om te zorgen dat je genoeg variëteit hebt is het belangrijk om van tevoren even goed nadenkt over wat je mee gaat nemen.

  • Gemakkelijke en gezonde opties: neem groentesticks mee met hummus, vers fruit zoals druiven, appelpartjes en aardbeien en kaasblokjes met crackers
  • Lekkernijen die kinderen leuk vinden: snijdt sandwiches in vormpjes zoals konijntjes of sterretjes, neem mini pannenkoekjes of bananenmuffins mee en wraps met kip of kalkoen.
  • Drankjes: zelfgemaakt limonade, water met schijfjes citroen of komkommer en pakjes sap. Zorg altijd voor genoeg drinken.

Zorg dat je bederfelijke producten zoveel mogelijk vermijd en neem dit niet mee. Houd de rest van het eten koel met koelelementen.
appeltje eten

Conclusie

Al met al is het belangrijk om de juiste spulletjes mee te nemen, koelelementen, voldoende water en snacks en eventueel een spelletje. Kies een locatie waar je een paar uurtjes lekker kunt zitten en laat de boel netjes achter als je weer vertrekt. Deel je picknickavonturen op sociale media en tag ons in jouw beste picknick foto. Veel picknick plezier!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen