Peter Rabbit & Friends tussendoortjes

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent dat er elke dag weer wat eten ingepakt moet worden. Om te zorgen dat de kinderen gezonde, voedzame maaltijden aan kinderen mee te geven, maar het mag ook leuk zijn. Hier zijn een aantal simpele, gezonde en speelse snacks die geïnspireerd zijn door de wereld van Peter Rabbit en zijn vriendjes.
child picking strawberries in kitchen

Peter’s Wortelwraps

Wortels zijn Pieter’s favoriet! Maak een gezonde wrap met geraspte wortels, hummus en wat sla of spinazie. Rol de wraps strak op en snijd ze in kleine, hapklare stukjes. Je kunt er ook een paar komkommerstaafjes of cherry-tomaatjes naast leggen om het nog kleurrijker te maken.
a group of coins in a cup

Lily’s Appel-Kaneel Haverkoekjes

Havermoutkoekjes zijn perfect als gezonde snack. Ze zijn makkelijk te maken en zitten vol met vezels en natuurlijke zoetigheid. Meng havermout, appelmoes, kaneel en een beetje honing. Schep deze in kleine balletjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten op 180 graden. Perfect voor een snelle snack in de pauze.
brown cookies on white surface

Benjamin’s Groente-Tuintje

Maak een feestje met allerlei groenten! Vul een klein bakje met hummus of andere lekkere dip en snijd paprika, komkommer, worteltjes en selderij in kleine stukjes of figuurtjes. Steek ze in de hummus, zodat het lijkt alsof ze in de “tuin” groeien. Voeg wat volkoren crackers toe voor een knapperige bite.
fried chicken and sliced tomato on white ceramic plate

Pieter’s Fruitkonijn

Gebruik een konijnenvormige koekjesstekker om fruit zoals watermeloen, meloen of mango in figuurtjes te snijden. Je kunt ook “konijnspiesjes” maken door afwisselend aardbeien, druiven en stukjes appel op een satéprikker te rijgen.

sliced strawberries and bananas on pink plastic plate Heb jij al trek?

Met deze gezonde en creatieve snacks maak je van elke schooldag een feestje. Ze zorgen weer voor genoeg energie voor een nieuw avontuur. Heb je zelf leuke Peter Rabbit lunch-ideeën? Deel ze met ons op sociale media!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen