Creatief met herfst materialen

De herfst is de perfecte tijd om creatief aan de slag te gaan met je kinderen. De natuur verandert en laat allerlei leuke schatten achter om te verzamelen. Van kleurrijke bladeren tot dennenappels en kastanjes. Hier zijn een paar leuke en eenvoudige knutselprojecten om samen met je kinderen te doen, ideaal voor een regenachtige middag!

Herfstbladeren collage

Laat je kinderen verschillende herfstbladeren verzamelen in allerlei vormen en kleuren. Thuis kunnen ze deze op een groot vel papier plakken en zo hun eigen herfstlandschap creëren. Voeg tekeningen van dieren, paddenstoelen of bomen toe om het kunstwerk compleet te maken.
boy wearing orange bubble jacket walking on dry fallen leaves on ground

Bladeren stempelen

Herfstbladeren zijn ideaal om te gebruiken als natuurlijke stempels. Doe wat verf op een bordje, druk de bladeren erin en stempel ze vervolgens op een stuk papier. De nerven van de bladeren zorgen voor een prachtige textuur.
a painting of a leaf in the woods

Bladeren slinger

Rijg een lange streng bladeren aan elkaar met een naald en draad of gebruik een ponstang en lint om een herfstige slinger te maken. Hang deze slinger voor het raam of in de tuin om het herfstgevoel in huis te halen.
assorted-color textile leaves hanging decor

Figuren van natuurlijke materialen

Gebruik dennenappels, kastanjes en takjes om kleine dieren te maken, zoals egeltjes, eekhoorntjes of zelf een konijntje zoals Pieter! Een beetje lijm en creativiteit is alles wat je nodig hebt.

Gaan we knutselen?

 Klaar om de mogelijkheden van dit seizoen te ontdekken? Veel knutselplezier gewenst!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen