Halloween inspiratie

Halloween komt er aan! Tijd voor verkleedpartijtjes, snoepjachten en leuke spelletjes. Of je nu inspiratie op wilt doen voor schattige kostuums voor de kinderen, of leuke activiteiten om ze mee bezig te houden, hier zijn een paar ideeën geïnspireerd door Peter Rabbit en zijn vriendjes.
 pile of orange squash

Peter Rabbit Kostuums

Breng de geliefde karakters van Beatrix Potter tot leven met simpele en schattige Halloween-kostuums.

  • Peter Rabbit: Dit klassieke kostuum is super makkelijk na te maken. Neem een blauwe jas, bruine broek en natuurlijk een paar konijnoren. Voeg een klein worteltje toe als accessoire voor de iconische Pieter Konijn look.
  • Lily Bobtail: Lily staat altijd klaar voor jou! Dit kostuum bestaat uit een roze vestje, een rokje en een diadeem met konijnenoren. Voeg een mandje met bloemen of herfstblaadjes toe voor een leuk detail.
  • Benjamin Bunny: Voor een Benjamin Bunny-kostuum heb je een groene muts, bruine broek en een bruin jasje nodig. Voeg een rode sjaal toe voor die extra warme, knusse look.
  • De vos Mr. Tod: Voor wie van een stoere Halloween-outfit houdt, is een vos kostuum geïnspireerd door Mr. Tod een goede keuze. Combineer een oranje shirt en een bruine broek met een zelfgemaakte vossenstaart en oren.

text

Halloween spelletjes

Maak Halloween nog leuke met deze Peter Rabbit spelletjes

  • Snoepjes schatzoeken in de tuin: Ga net als Pieter en zijn vriendjes op zoek naar schatten in de tuin! Gebruik kleine zaklampen en er maak er een schattenjacht in de schemering van.
  • Pompoenrace met kruiwagens: Organiseer een race met kinderkruiwagens, waarin de kinderen kleine pompoenen moeten vervoeren. Wie zijn pompoen als eerst door het parcours en over de finishlijn krijgt, wint een prijsje!
  • Insectendoosje speurtocht: Maak een speurtocht in de tuin waarbij kinderen natuurlijke materialen moeten verzamelen. Geef ze een lijst met voorwerpen zoals herfstbladeren, kastanjes, of kleine takjes, en laat ze alles in een insectendoosje verzamelen.
  • Vossenstaart vangen: Bevestig een kleine vossenstaart met een wasknijper aan een broek of riem. De kinderen moeten proberen de vossenstaart te vangen terwijl ze rondrennen.

girl riding broom stick

Herfst knutselen voor Halloween

Naast de spelletjes en verkleedpartijen, is knutselen een perfecte activiteit om in de herfststemming te komen.

  • Konijnenpompoenen: In plaats van enge Halloween-pompoenen te maken, kun je schattige konijnenpompoenen maken! Snijd de pompoen niet uit, maar schilder hem en voeg kartonnen oren en snorharen toe.
  • Herfstkransen met bladeren: Ga op zoek naar mooie bladeren, dennenappels en kastanjes in de buurt. Dit kun je vervolgens gebruiken als decoratie voor een herfstkrans.

jack o lantern on brown wooden table

Klaar voor Halloween?

Met al deze ideeën wordt Halloween een spannend en gezellig feestje, geïnspireerd op de avonturen van Peter Rabbit. Of het nu gaat om verkleden, spelletjes of knutselen met een beetje creativiteit voel je de magie van Beatrix Potter zo in huis. Deel jouw Peter Rabbit Halloween-creaties met ons op social media!

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen